Poniedziałek, 20 stycznia 2025 r., imieniny Fabiana, Sebastiana, Dobroniegi

Pogotowie Reporterskie

OSM Łask nagrodzony za wysoką jakość serów

Twaróg Półtłusty Klinek z Łasku produkowany jest metodą tradycyjną z mleka pasteryzowanego. Jego kształt w połączeniu ze smakiem i wysoką jakością odżywczą odwołują się do tradycji, a dokładnie do sposobu wyrabiania sera w XIX i XX wieku w gospodarstwach wiejskich.

Na powierzchni klinka widoczna jest charakterystyczna struktura odcisku z chusty serowarskiej. Twaróg klinek ŁASK jest wytwarzany ręcznie na twarożkarni, a manufaktura pozwala idealnie skomponować jego właściwości smakowe i wizualne. Do produkcji twarogu nie używa się barwników, dodatków, konserwantów. W zgodzie z naturą. Nagrodzony certyfikatem "jakość tradycja".

Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska w Łasku wzięła udział 22 czerwca 2019 r. w Targach Rolnych "W sercu Polski" w Bratoszewicach. W Konkursie Wyrobów Mleczarskich ŁASK otrzymał puchar za wysoką jakość serów twarogowych i sera łaskiego wędzonego. Poza tym wyróżniono mleczarnię za oryginalną szatę graficzną mleka i serów twarogowych.

Na XXI Wojewódzkiej Wystawie Zwierząt Hodowlanych w Bratoszewicach w dniu 22 czerwca 2019 r. tytuł wiceczempiona (w swojej kategorii wiekowej) otrzymała jałówka z hodowli, która dostarcza mleko do mleczarni.

 

Artykuł sponsorowany

Skomentuj [ 0 ]
07:27, 27.06.2019 r.

Powrót do strony głównej


Wasze komentarze

Brak komentarzy

Dodaj komentarz




Redakcja serwisu ŁaskOnline.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczonych przez internautów. Należą one do osób, które je zamieściły.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Popularne artykuły

Reklama

Reklama
Reklama

      

Najnowsze ogłoszenia

Przeglądaj

Dodaj ogłoszenie bezpłatnie

Reklama
Reklama
Reklama

Ostatnio na forum

Więcej dyskusji


      

Najnowsze komentarze

Pogoda

Facebook

Najnowsze zdjęcia

© Copyright 2011-2025 LaskOnline.pl - Codzienna Gazeta Internetowa

Realizacja: PRO-NET