Czwartek, 21 listopada 2024 r., imieniny Janusza, Marii, Konrada

Pogotowie Reporterskie

Truskawkowe warsztaty (zdjęcia)

(fot. Biblioteka Publiczna w Łasku)

 

Na ostatnich już warsztatach w ramach projektu "Facefood – w poszukiwaniu łaskich smaków" uczestnicy zajęli się sezonowym produktem, ściśle związanym z naszym regionem – TRUSKAWKAMI.

Warsztaty rozpoczęto od przygotowania konfitur i dżemów (teraz już wiadomo czym się różnią :). Każdy z uczestników napełnił sobie po dwa słoiczki, by z zimowe wieczory móc wrócić do letnich smaków.

 


Poza standardowym, wekowym wydaniem truskawki, użyto jej również jako głównego składnika sałatek. W pierwszej wersji – wytrawnej - z rukolą, czarnymi oliwkami, serem feta, szczypiorkiem, świeża miętą i miodowym sosem winegret.

Do następnej sałatki oprócz truskawek dodano młody szpinak, mini kulki mozzarelli, jogurt, oliwę i sos truskawkowo-balsamiczny. Całość uzupełnił koktajl truskawkowy.

 

Zobacz zdjęcia: Truskawkowe warsztaty (fot. Biblioteka Publiczna w Łasku)

 

Zwieńczeniem kuchennych podbojów będzie wystawa zdjęć z warsztatów wraz z przepisami, według których przyrządzano wszystkie dania. Ekspozycja będzie zamieszczona w Bibliotece Publicznej w drugiej połowie lipca.

 

Źródło: Biblioteka Publiczna w Łasku

 

Skomentuj [ 0 ]
14:48, 03.07.2014 r.

Powrót do strony głównej


Wasze komentarze

Brak komentarzy

Dodaj komentarz




Redakcja serwisu ŁaskOnline.pl nie bierze odpowiedzialności za treść komentarzy zamieszczonych przez internautów. Należą one do osób, które je zamieściły.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

Popularne artykuły

Reklama

Reklama
Reklama

      

Najnowsze ogłoszenia

Przeglądaj

Dodaj ogłoszenie bezpłatnie

Reklama
Reklama
Reklama

Ostatnio na forum

Więcej dyskusji


      

Najnowsze komentarze

Pogoda

Facebook

Najnowsze zdjęcia

© Copyright 2011-2024 LaskOnline.pl - Codzienna Gazeta Internetowa

Realizacja: PRO-NET